Kinderen

Aikido voor kinderen/jeugd t/m 14 jaar

 

Wat is Aikido?
Aikido is een verdedigingskunst en vindt zijn oorsprong in de bewegingen en technieken van de samurai uit het oude Japan. Behalve dat Aikido gewoon heel leuk is om te beoefenen, helpt het je ook om op te groeien tot een prettig mens, met zelfvertrouwen en respect voor anderen. Je leert om goed voor jezelf te zorgen, ook wanneer het ‘spannend’ wordt. Daar heb je altijd plezier van.

Hoe leer je Aikido?
De Aikidoles is een vormingstraject waarin je je richt op zelfbescherming en zelfontwikkeling in samenwerking met anderen. Door mentale en fysieke vorming leer je in de jeugdles op een speelse en beweeglijke manier Aikido en dus om te gaan met lastige situaties die je ook in de maatschappij kan tegenkomen. Beweging en lichaamscontrole zijn belangrijk en door regelmatige training neemt jouw zelfvertrouwen toe. Je leert jezelf tijdens de les te verdedigen tegen jouw partner, die de rol van aanvaller speelt. Om de beurt ben je verdediger of aanvaller. Zo helpen kinderen elkaar Aikido te leren.

 

Geslaagden uit de kinder- en jeugdgroep van Aikido Centrum Rotterdam (Januari 2013)

Geslaagden uit de kinder- en jeugdgroep van Aikido Centrum Rotterdam (Januari 2013)
Examendag 2012: Peter Buijsman traint met een van zijn leerlingen Examendag 2012: Peter Buijsman traint met een van zijn leerlingen

Voor wie?
De Aikidoles is bestemd voor kinderen en jeugd van 9 t/m 14 jaar. De jeugd vanaf 15 jaar kan terecht in de groep voor de volwassenen.

Heb je zin om eens te kijken of om met een gratis proefles mee te doen?
Laat het de leraar Peter Buijsman per e-mail weten wanneer je komt. Voor zo’n eerste les is gewone sportkleding prima, later heb je een aikidogi (Aikido-pak) nodig.
De kinder/jeugdles is op de vrijdagavond van 19.00 – 20.00 uur in de Japanse school in Hillegersberg. Een kaart en foto kun je vinden onder ‘Contact‘. Na de proefles is het mogelijk om te starten met een introductiepakket van 10 lessen voor € 35,00 of je aan te melden als lid.

Lesgeld
Het maandelijkse lesgeld voor leden bedraagt € 20,00 bij automatische incasso of € 21,50 bij bankoverschrijving (staat ook onder ‘Lesrooster‘). Hiernaast betaal je jaarlijks een kleine bedrag van € 15,00 aan de Dutch Aikikai Foundation (bondscontributie); dit lidmaatschapbedrag is in het lesgeld van het introductiepakket inbegrepen. Je krijgt hiervoor korting op Aikido stages (extra trainingen), nationale erkenning van je behaalde Aikido graden en je bent ook verzekerd voor eventuele sportongevallen tijdens de lessen.

Mocht je na het lezen van dit stuk nog steeds vragen hebben, stuur ons dan een e-mail en wij zullen je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.