Kinderen

Aikido voor kinderen/jeugd t/m 14 jaar

Wat is aikido?

Aikido is een verdedigingskunst en vindt zijn oorsprong in de bewegingen en technieken van de samurai uit het oude Japan. Behalve dat aikido gewoon heel leuk is om te beoefenen, helpt het je ook om op te groeien tot een prettig mens, met zelfvertrouwen en respect voor anderen. Je leert om goed voor jezelf te zorgen, ook als het ‘spannend’ wordt. Daar heb je altijd plezier van.

Hoe leer je aikido?

De aikidoles is een vormingstraject waarin het kind zich richt op zelfbescherming en zelfontwikkeling in samenwerking met anderen. Door mentale en fysieke vorming leren de kinderen in de jeugdles op een speelse en beweeglijke manier aikido en dus om te gaan met lastige situaties die ze ook in de maatschappij kunnen tegenkomen. Beweging en lichaamscontrole zijn belangrijk en door regelmatige training neemt het zelfvertrouwen van het kind toe. Het kind leert zich tijdens de les te verdedigen tegen zijn partner, die de rol van aanvaller speelt. Om de beurt ben je verdediger of aanvaller. Zo helpen de kinderen elkaar aikido te leren.

Kinder- en jeugdgroep Aikido

Voor wie?

De aikidoles is bestemd voor kinderen en jongeren van 9 t/m 14 jaar. Kinderen en jeugd vanaf 15 jaar kunnen terecht in de groepen voor volwassenen.

Heb je zin om eens te kijken of om met een gratis proefles mee te doen?

Laat het de leraar Peter Buijsman per e-mail weten als je komt. Voor zo’n eerste les is gewone sportkleding prima, later heb je een aikidogi (aikidopak) nodig.

De kinder/jeugdles is op de vrijdagavond van 19.00 – 20.00 uur en de adresgegevens zijn: Verhulstlaan 19, 3055 WJ in Rotterdam (Hillegersberg). Een kaart en foto kun je vinden onder Contact. Na de proefles is het mogelijk om te starten met een introductiepakket van 10 lessen voor € 35,00 of je aan te melden als lid.

Lesgeld

Het maandelijkse lesgeld voor leden bedraagt € 20,00 bij automatische incasso of € 21,50 bij bankoverschrijving; zie ook de pagina Lesrooster. Hiernaast betaal je jaarlijks een klein bedrag van € 15,00 aan de Dutch Aikikai Foundation (bondscontributie 2010). Dit lidmaatschapbedrag is in het lesgeld van het introductiepakket inbegrepen. Je krijgt hiervoor korting op aikidostages, erkenning van je behaalde aikidograden en je bent ook verzekerd voor eventuele sportongevallen tijdens de lessen.

Mocht je na het lezen van dit stuk nog steeds vragen hebben, stuur ons dan een e-mail en wij zullen jouw vraag zo snel mogelijk beantwoorden.