Aikido Centrum Rotterdam start Aikido op het Grafisch Lyceum in Rotterdam (GLR)

Vanaf dinsdag 13 maart 2012 verzorgen Richard Koning (2e dan Aikikai) en Sachien Raghoe (4e dan Aikikai) namens Aikido Centrum Rotterdam Aikidolessen aan 4 groepen leerlingen binnen het sportprogramma op het Grafisch Lyceum in Rotterdam.

Als Aikidoinstituut met rijkserkende Aikidoleraren in Rotterdam passen dit type initiatieven volledig binnen de missie van Aikido Centrum Rotterdam om Aikido als maatschappelijke en educatieve middel in te zetten bij de ontwikkeling van jeugd en jongeren in de regio Rotterdam.

In 6 contactmomenten van elk 1 uur zullen de leerlingen de basisprincipes van het Aikido worden bijgebracht (o.a. houding, presentatie en balans), gangbare maatschappelijke thema’s als zelfvertrouwen en weerbaarheid worden behandeld en het valbreken worden aangeleerd. Dit alles wordt door middel van verschillende Aikidotechnieken uit verschillende aanvallen concreet en tastbaar gemaakt om zo de link tussen theorie en de praktijk te leggen.

In de eerste week zijn de groepen te beschrijven als zeer enthousiast en leergierig wat het voor Richard en Sachien erg leuk maakt het Aikido gedachtegoed aan deze leerlingen mee te geven zodat zij deze filosofie binnen hun eigen persoonlijke ontwikkeling kunnen gebruiken.

No Comments Yet.

Leave a comment