Aikido Clinics op Da Vinci College (Dordrecht)

Op maandag 25 oktober 2010 is Aikido Centrum Rotterdam in samenwerking met Sportbedrijf Dordrecht gestart met Aikido Clinics bij de Da Vinci College in Dordrecht.

In kader van het programma Bewegen en Gezondheid zijn leerlingen verplicht om gedurende het schooljaar minimaal 30 uren deel te nemen aan Bewegen en Gezondheid, waarvan 20 uren besteed moeten worden aan het daadwerkelijk deelnemen aan sportlessen. Naast diverse andere sporten is ook Aikido in het sportaanbod opgenomen en hebben Richard Koning en Sachien Raghoe (hoofddocent) gedurende 4 lessen een groep van 15 enthousiaste leerlingen in de leeftijdscategorie van 16-19 jaar op een recreatieve manier kennis laten maken met de basisprincipes en enkele basistechnieken van deze verdedigingskunst: shihonage, iriminage en ikkyo (omote vorm) vanuit de aanval aihanmi katatedori.

Door het constructiewerk vanuit de lijn Tissier toe te passen, zijn de leerlingen in staat geweest om alle 3 technieken in 4 lessen eigen te maken incl. het achterwaarts valbreken, ushiro ukemi. Op 15 november 2010 is de Aikido Clinics succesvol afgerond en wordt een aantal leerlingen een Aikido Centrum Rotterdam certificaat toegekend voor hun onvoorwaardelijke inzet tijdens de lessen en daarmee gekoppeld het beheersen van de 3 technieken & het achterwaarts valbreken.

101115b DaVinci Aikido Clinics 2010 groepsfoto - ACRwebsite

Zittend v.l.n.r. Daphne Haaijer, Gwendolein Heinen, Dudley Toppenberg, Audrey Kik en Quincy Ponte. Staand v.l.n.r. Richard Koning, Soumia Boukechoudan, Ashley Bechan, Hanane Huartidi, Samantha Kense, Steffi van Wijngaarden en Sachien Raghoe.

Fotografie: Sachien Raghoe

No Comments Yet.

Leave a comment