Aikido op Melanchthon College (Schiebroek)

In de periode van 8 november t/m 13 december 2010 heeft een groep leerlingen van de Melanchthon College in Schiebroek in 6 lessen van elk 1 uur kennis gemaakt met Aikido. Tijdens de lessen o.l.v. Richard Koning zijn 2 basis technieken, shihonage en iriminage, behandeld.

Ondanks de vrij korte periode is er toch een goed eindresultaat door de groep neergezet. Een aantal van de leerlingen beoefenen in hun vrije tijd zelf ook een martial art zoals Capoeira, worstelen en jiu jitsu.

De leerlingen vroegen zich af hoe je een techniek vanuit hun eigen disciplines in het Aikido zou oplossen. Tijdens de lessen is er tijd vrijgemaakt om een aantal van deze vragen te behandelen, in sommige gevallen was de Aikido benadering een eye-opener of verrassend waardoor de leerlingen deze benadering meenamen in hun eigen martial arts. Door het enthousiasme van de groep zijn het leuke leerzame lessen geworden.

In verlengde van deze lessen is Aikido Centrum Rotterdam in overleg met het Melanchthon College om in Q1 2011 workshops en een demonstratie te verzorgen.

No Comments Yet.

Leave a comment