Aikido project bij BSO Makandra succesvol afgerond

Op 25 oktober 2010 heeft Aikido Centrum Rotterdam het maatschappelijk Aikido project bij de BSO Makandra in Rotterdam met succes afgerond.

Vanaf 13 september 2010 heeft een groep van 15 jongens en meisjes in de leeftijd van 7 tot 12 jaar van de BSO gedurende 6 weken kennis gemaakt met de etiquette en enkele basisprincipes van het Aikikai Aikido. De lessen werden wekelijks verzorgd door Richard Koning (hoofddocent) en Sachien Raghoe.

Ondanks het vrij grote leeftijdsverschil in de groep was er toch een natuurlijke balans in de groep, wat het zeer prettig maakte om met deze groep constructief aan het Aikido te werken.

Alle kinderen waren positief, hebben elke les hard gewerkt en – tot aan de kleinste toe – was iedereen fanatiek bezig om het Aikido te leren. Hierdoor was het behaalde resultaat zeer hoog, doordat deze groep in 6 weken 2 technieken heeft geleerd en als eindpresentatie de 2 techniek op een goed niveau kon uitvoeren. Het was ook leuk om te zien dat iedereen graag de technieken tonen aan de groep. Alle kinderen krijgen een Aikido certificaat voor 2 technieken die ze hebben geleerd, namelijk shihonage en iriminage, en het voorwaarts/achterwaarts valbreken.


BSO Makandra 081 BSO Makandra 050

Alle kinderen kunnen zeer trots zijn op het behaalde resultaat en dit mogelijk gebruiken als opstap om de nabije toekomst verder te gaan met Aikido.

Fotografie: Richard Koning

No Comments Yet.

Leave a comment