Aikido workshops bij Melanchthon College – programma Voeding & Beweging

Zoals bekend verzorgt Aikido Centrum Rotterdam sinds 2009 maatschappelijke Aikido lessen in regio Rotterdam. In december 2010 heeft Aikido Centrum Rotterdam het traject “Kennis maken met Aikido” als bredeschool activiteit aangeboden bij het Melanchthon College in Schiebroek.

Deze lessen zijn zeer positief ontvangen en in maart 2011 is Aikido Centrum Rotterdam door de organisatie van de themadag Voeding & Beweging benaderd met de vraag of wij workshops konden geven aan 2 groepen van 28 leerlingen van de brugklas. Richard Koning heeft dit vanuit Aikido Centrum Rotterdam opgepakt, dit met het Melanchthon College afgestemd en op 6 april 2011 hebben we deze workshops op locatie verzorgd.

Beide workshops zijn verzorgd door Richard Koning en Sachien Raghoe met als doelstelling om,

– Aikido bekend maken onder middelbare scholieren, en

– Dit opleidingsinstituut mee te geven dat Aikido toegevoegde waarde heeft in de ontwikkeling van deze leerlingen.

Tijdens de workshops zijn de onderdelen warming-up, het achterwaarts valbreken (ushiro ukemi) en een aantal basistechnieken (shihonage en iriminage) behandeld. Aan het einde van elke workshop is vervolgens een demonstratie verzorgd, waar bij de 1e demonstratie ook Vincent Araque namens onze dojo aanwezig was.

De dag en workshops zijn door beide groepen leerlingen, hun mentoren en de organisatie van de themadag als zeer positief en leerzaam ontvangen. Uit beide groepen leerlingen kwamen goede en doordachte vragen over het Aikido die we hebben beantwoord, hebben laten zien en – nog belangrijker – de leerlingen aan den lijve hebben laten ervaren!

No Comments Yet.

Leave a comment