Eindpresentatie aikido door kindergroep van De Klaver en de Elisabethschool

Op donderdag 15 oktober 2009 was de Aikido eindpresentatie als onderdeel van de Brede School activiteiten van basisschool De Klaver en de Elisabethschool in Carnisse. Een groep van ongeveer 14 kinderen van beide basisischolen hebben de afgelopen 6 weken de Aikidoles o.l.v. Richard Koning van elk 1,5 uur gevolgd.

Bij de eindpresentatie mochten de kinderen die aan verschillende activiteiten van de Brede School hebben meegedaan, aan hun ouders laten zien wat ze hebben geleerd. Uiteindelijk waren er tijdens de eindpresentatie 9 kandidaten van de Aikidogroep aanwezig. Van hun gezicht was af te lezen dat wel spannend is om voor een publiek te werken, ook voor diegenen die in de les erg aanwezig waren.

Nadat Richard een korte introductie van Aikido aan de toeschouwers gaf, gingen de kinderen aan de slag. Iedereen was erg geconcentreerd en heeft goed zijn best gedaan. Na een korte warming up hebben de kinderen laten zien dat hij of zij voor en achterover (valbreken) heeft leren rollen; gezien de korte oefentijd is dit al een prestatie op zich! De mat was relatief klein want er waren veel toeschouwers voor de kinderen aanwezig. Hierdoor was het niet mogelijk allemaal tegelijk iets uit te laten voeren. In twee groepen van vier kinderen, hebben de kinderen twee varianten van de techniek iriminage laten zien. De directe (omote) uitvoering en de ura uitvoering.

Het was erg leuk om te zien hoe de kinderen hun best deden om de basisprincipes van Aikido toe te passen. Een goede houding, verplaatsing met balansverstoring en de techniek. De kinderen wisten dat tijdens de techniek de uke (uke = de persoon die de techniek ondergaat) de ruimte moest krijgen om veilig naar de grond te gaan; ze hebben elkaar met respect voor elkaar heel gelaten. Gavin Mangnoesing had geen partner en mocht vervolgens zijn technieken met Richard als uke laten zien.


15okt foto1 15okt foto2

Na de presentatie kregen alle deelnemers een certificaat namens hun basisschool en Aikido Centrum Rotterdam uitgereikt als waardering voor hun inzet en de geleverde prestatie.

De kinderen die bij de eindpresentatie aanwezig waren zijn: Fahad Mahmood, Ifraan Jaiwan, Celvinio Tholen, Rischie Awadshersad, Brandon Li, Qrushinco Rosina, Gavin Mangnoesing, Kaylee Siebel en Amir Momanlal.

Aikido Centrum Rotterdam feliciteert alle kinderen met de behaalde prestatie!

No Comments Yet.

Leave a comment