Kinder- en jeugdaikido bij Aikido Centrum Rotterdam

Sinds 2 oktober 2009 verzorgt Aikido Centrum Rotterdam kinder- en jeugdaikido en inmiddels beoefenen zes jeugdleden deze japanse verdedigingskunst. Twee meisjes en vier jongens tussen de acht en dertien jaar komen wekelijks op de vrijdagavond van 19.00-20.00 uur trainen. Het is een enthousiaste groep kinderen die trouw en met plezier komen trainen. De sfeer tijdens de les is goed en opbouwend.

ACR_kindergroep_16apr2010_webL

De lessen worden gegeven door Peter Buijsman, 1e dan aikikai en rijkserkend leraar. De lessen bestaan uit een warming-up, het leren rollen (valbreken) en het aanleren van de basisvaardigheden en – technieken van het aikido. Tijdens de uitvoering van de technieken wordt gelet op het ontwikkelen van een goede houding. Ook het opbouwen van dojodiscipline is een aandachtspunt. Dat hoort immers bij het aikido,

Alles is erop gericht de leerlingen voor te bereiden op hun eerste examen. Op vrijdag 4 juni 2010 gaat de hele groep op voor hun eerste examen. Voor de kinderen is er elk half jaar een examen. Hierdoor houden we zicht op hun vorderingen en het is prettig voor ze dat dit tot uiting komt in een andere kyu-graad. Behalve aan de vaste lessen, hebben een aantal kinderen ook meegedaan aan de aikidostages van Aikido Centrum Rotterdam. Dit zijn extra lessen, die door eigen- of gastdocenten worden gegeven in onze dojo. Ook de jeugdleden namen de afgelopen maanden met veel plezier aan deze extra lessen deel. Na de zomerstop wordt met de kinderen verder gewerkt aan het leren van meer basistechnieken, terwijl de eerder geleerde vaardigheden verder worden ontwikkeld.

Wilt u meer weten over het kinder- en jeugdaikido? Bezoek dan onze Kinderen pagina of stuur ons een email.

Fotografie: Sachien Raghoe

No Comments Yet.

Leave a comment