Nieuwjaarsstage 2012 o.l.v. Sachien Raghoe op 15-1-2012

Op zondag 15 januari 2012 heeft Aikido Centrum Rotterdam haar jaarlijkse Nieuwjaarsstage gehouden o.l.v. Sachien Raghoe (4e dan Aikikai – lijn Tissier). Dit maal werd – voor de eerste keer – deze jaarlijkse traditie in de dojo gecombineerd met de halfjaarlijkse examens voor de volwassenengroep.

De stage werd gestart met het zwaardwerk waar vanuit de aikikenjutsu vormen is gewerkt aan het verbeteren van de zwaardvaardigheid voor zowel de beginnende als gevorderde Aikido beoefenaar. Het centrale thema was de focus op het werken op de eigen afstanden waardoor er constructief werd gesleuteld aan de eigen houding. Tijdens de Aiki is het werken op de eigen afstand aangevuld met het continu funderen van je eigen hand door een voet tijdens de actie waardoor er een ‘centrum-as’ ontstaat.

Naast een groep enthousiaste Aikido beoefenaars uit de eigen dojo – Hans Halkes, Richard Koning, Peter Buijsman, Hemmo Smit, Fred Schnoor, Irene Ayala, Jasper Waterman, Vincent Araque en Barend Koekkoek (van de jeugdgroep) – hadden we het genoegen ook Danny Rebel (uit regio Amsterdam) en Christoph Stangier (Duitsland) op de mat te begroeten.

Het positieve nieuws is tevens dat alle examenkandidaten zijn geslaagd! We willen de volgende Aikido beoefenaars feliciteren met het behalen van hun nieuwe kyu-graad:


– 6e kyu: Irene Ayala
– 5e kyu: Fred Schnoor en Hemmo Smit
– 4e kyu: Jasper Waterman
– 1e kyu: Christoph Stangier

Aikido Centrum Rotterdam feliciteert alle geslaagden van harte met het behalen van nieuwe Aikido graad!

No Comments Yet.

Leave a comment