Nieuwjaarsstage Sachien Raghoe op 10 januari 2010

Op zondag 10 januari 2010 heeft Aikido Centrum Rotterdam haar jaarlijkse Nieuwjaarsstage gehouden o.l.v. Sachien Raghoe. De opkomst was goed en je kon duidelijk merken dat de aanwezige aikidoka gemotiveerd waren om het nieuwe jaar met een goede werksfeer op de mat te beginnen.

De 3 uur durende stage werd gestart met aikikenjutsu vormen en werd afgewisseld met kashima-shinryu vormen. Het hoofddoel was het vergroten van de vaardigheid met en kennis van de de zwaardtechnieken en de onderlinge relatie tussen de vormen binnen beide zwaardstijlen te herkennen en te begrijpen. Na een kleine 2 uur is de stage verder gegaan met de aiki waar dit maal de nadruk lag op het frictieloos werken op diverse yudansha niveau’s. Daarbij werd het verschil ervaren door te werken met pressie, intentie en extentie.

Naast een grote groep aikidoka uit de eigen dojo (Jan van Lierop, Raj Benie, Marcel de Jong, Michel Stolk, Richard Koning, Arjan Verveer, Hans Halkes, Vincent Araque en Jeroen Metz) hadden we het genoegen ook een gast van Aikido School Leiden (Erik Bink) op de mat te hebben.

Zoals gewoonlijk sluiten we elke stage af met een groepsfoto, waar onze dojo fotograaf – Jan van Lierop -veelal niet op staat, maar wel altijd aanwezig is. Bedankt Jan!

stage 10 jan

Fotografie: Jan van Lierop

No Comments Yet.

Leave a comment