Promotie start kinder/jeugd aikido

In verband met de start van kinder/jeugd aikido op 2 oktober 2009 zijn we actief bezig dit bekend te maken. Met dank aan Leo de Rooij hebben we een redactioneel stuk opgesteld welke we aan diverse bladen/kranten aanbieden ter publicatie. Hieronder tref je het redactioneel stuk.

———- begin ———-

Aikido voor kinderen traint zelfvertrouwen

Aikido Centrum Rotterdam start in oktober met aikidolessen voor de jeugd. Iedere vrijdag van 19.00 – 20.00 uur kunnen kinderen van 9-14 jaar in de Japanse School in Rotterdam (Verhulstlaan 19 in Hillegersberg) trainen in deze dynamische vorm van zelfverdediging.

Aikido is een moderne, dynamische verdedigingskunst en vindt zijn oorsprong in Japan. Behalve dat aikido gewoon heel leuk is om te beoefenen, helpt het je ook om op te groeien tot een prettig mens, met zelfvertrouwen en respect voor anderen. Je leert om goed voor jezelf te zorgen, ook als het ‘spannend’ wordt. Daar heb je altijd plezier van.

De aikidoles is een vormingstraject, gericht op zelfbescherming en zelfontplooiing in samenwerking met anderen. Door mentale en fysieke vorming leren de kinderen om te gaan met lastige situaties. Beweging en lichaamscontrole spelen daarbij een belangrijke rol; door regelmatige training nemen zelfvertrouwen en een goede balans tussen lichaam en geest toe. Tijdens de lessen wordt geleerd onder toenemende druk een lastige situatie het hoofd te bieden, waarbij veelal gebruik gemaakt wordt van de kracht en snelheid van de aanvaller.

Aikido Centrum Rotterdam maakt deel uit van de Dutch Aikikai Foundation, een netwerk van zestig dojo’s en meer dan duizend leden, waarbinnen men de lijn van de Fransman Christian Tissier (7e dan aikikai) aanhoudt. Technisch directeur in Nederland is Wilko Vriesman (5e dan aikikai), die bij Aikido Centrum Rotterdam de lessen voor de gevorderden verzorgt. In de ‘lijn Tissier’, gekenmerkt door strakke lijnen, spelen een correcte houding, beweging en lichaamscontrole een belangrijke rol. Uiteindelijk leidt dit tot een betere discipline, een vergroot zelfvertrouwen en het goed kunnen omgaan met diverse vormen van ‘druk’.

Wilt u meer informatie over de lessen jeugdaikido, stuur ons dan vrijblijvend een bericht op contact(at)aikidocentrumrotterdam.nl of bel met Peter Buijsman op 010 – 522 1173. Meer informatie over aikido in het algemeen vindt u op onze website: www. aikidocentrumrotterdam.nl.

———- einde ———-

Inmiddels is dit redactioneel stuk ook na te lezen op de website van de Postiljon (echo.nl).

No Comments Yet.

Leave a comment