Start aikido bij BSO Makandra

Gedurende de zomervakantie is Aikido Centrum Rotterdam druk bezig geweest met aanvragen over het verzorgen van maatschappelijk aikido bij 2 instellingen in Rotterdam.

Inmiddels is bij één van deze instellingen, BSO Makandra, op maandag 13 september 2010 een aikidoproject opgestart o.l.v. Richard Koning en Sachien Raghoe. Beide heren hebben reeds ervaring met het verzorgen van maatschappelijk aikido bij scholen in Rotterdam, waaronder basisscholen De Klaver, de Elisabethschool en Duo2002.

In een vaste periode van 6 lessen van elk 1 uur maakt een groep van 12-14 kinderen tussen de 7 en 12 jaar oud kennis met het Aikido zoals Aikido Centrum Rotterdam deze onderwijst. Na 2 lessen is het bewonderenswaardig om te zien/ervaren dat de gehele groep zich tijdens de gehele les goed inzet om de techniek shihonage en het ushiro ukemi waza (achterwaarts valbreken) eigen te maken.

De kinderen leren op deze wijze dus ook hoe ze moeten vallen, wat een mogelijk letsel kan verkleinen tot voorkomen mocht dit op het speelplein gebeuren.

No Comments Yet.

Leave a comment