Zwaardstage Sachien Raghoe op 26 april 2009

26april2009
Op zondag 26 april 2009 heeft de eerste zwaardstage op locatie van Aikido Centrum Rotterdam plaatsgevonden onder leiding van Sachien Raghoe. Het primaire doel van deze zwaardstage was om 1) de vaardigheid met de zwaard te verbeteren en 2) kennis op te doen van de kashima-shinryu zwaardstijl welke binnen de lijn Tissier aikido wordt onderwezen. De zwaardstage werd gestart met een kort gedeelte aiki-ken, waarna de focus volledig werd verlegd naar de zwaardvormen van de eerste serie van de kashima-shinryu.

Met zeer veel enthousiasme en inzet hebben de aanwezige aikidoka uit Rotterdam e.o. en Leiden de eerste serie uitgevoerd, waarna de opgedane vaardigheden werden gereflecteerd op reeds bekende aikido vormen en principes.

Het is niet onbekend dat een verbetering van de zwaardvaardigheden een beter begrip & vaardigheid creëren bij het beoefenen van ons aikido. Om structureel vorm te geven aan het werken met de zwaard, zullen in het aikidoseizoen 2009-2010 wederom zwaardstages worden verzorgd naast de reguliere zwaardlessen die op de dinsdagavond door Vincent Araque worden gegeven.

No Comments Yet.

Leave a comment